FAQ

Travel with medicines

De Bookstyle tas en de Roletui zijn met name geschikt voor pillen in de oorspronkelijke blisterverpakking (strips). Losse pillen zullen de etuis sneller vies maken en zijn er bovendien lastiger uit te halen. Wij adviseren om de pillenstrips in de etuis mee te nemen en de losse pillen in sorteerdoosjes of hersluitbare plastic zakjes mee te nemen. De sorteerdoosjes kunt u in het voorvak van de Bookstyle etui apart meenemen. De plastic hersluitbare zakjes kunt u in de ritsvakken meenemen. Zo kunt u ze ook nog beschermen tegen hitte of koude. Onze etuis worden geleverd zonder sorteerdoosjes of zakjes.

Kijkt u goed naar het formaat van de medicijnvakken en vergelijk die met uw eigen medicijnen. De meeste gangbare pillen en/of pillenstrips passen er in. Bij de productinformatie staan specificaties en afbeeldingen, waarmee u kunt beoordelen of uw medicijnen er in passen.

Over het algemeen bent u niet verplicht om medicijnen mee te nemen in de originele verpakking. U mag uw pillen dus in sorteerdoosjes meenemen. De enige uitzondering hierop zijn medicijnen waarvoor u een medische verklaring moet hebben. Dit zijn bijvoorbeeld zware pijnstillers, ADHD medicijnen etc. Deze dienen altijd in de originele verpakking meegenomen te worden. U kunt bij de ambassade van het land waar u naar toe gaat checken of u een verklaring nodig heeft. Overigens is het niet aan te raden om pillen mee te nemen in sorteerdoosjes. Door het schudden gaan de deksels vaak onbedoeld open en zijn de medicijnen minder goed beschermd tegen warmte en koude. Bovendien kunt u bij eventuele vragen van de douane of arts in het buitenland niet aangeven welke pil bij welk voorschrift hoort.

Een medicijnpaspoort is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. Het is een papieren overzicht waarop uw naam, uw medicatie, uw allergieën en overgevoeligheden vermeld staan in het Engels. Van de medicijnen staat niet alleen de merknaam, maar ook de stofnaam vermeld. In het buitenland kunt u hiermee makkelijk geholpen worden bij een arts, apotheek of ziekenhuis. Ook is het handig bij de douane om aan te geven dat uw medicatie aan u voorgeschreven is. U kunt uw medicijnpaspoort ophalen bij uw apotheek. Deze wordt meestal gratis verstrekt. In onze Bookstyle tas is er een handig vak voor uw medicijnpaspoort, waarmee deze altijd bij de medicijnen bewaard en ingezien kan worden.

Een medicijnpaspoort is een papieren overzicht van uw medicijnen in het Engels en wordt verstrekt door de apotheek. Deze is niet verplicht.
Gebruikt uw zware pijnstillers, medicijnen voor ADHD, medicinale cannabis of bijvoorbeeld slaapmiddelen? Een medicijnpaspoort of een recept op naam is dan niet voldoende. Deze medicijnen kunnen niet zonder een officiële medische verklaring het land worden ingevoerd. Zonder medische verklaring riskeren reizigers strenge straffen. Ze zijn immers verboden om in bezit te hebben. U dient te checken of u een medische verklaring of Schengenverklaring nodig heeft. Let op: het duurt een paar weken voordat u de verklaring binnen heeft. Vraag deze op tijd aan.

Ja, dat mag. Voor vloeibare medicijnen geldt de regel dat u zoveel mag meenemen als u nodig heeft. Dat mag dus meer dan 100 ml zijn. Voorwaarde is wel dat de vloeistof in de originele fles met naam en voorschriftlabel meegenomen wordt. Let op: dit geldt dus niet voor bijvoorbeeld lenzenvloeistof of koelgel. Hiervoor geldt de regel dat dit max. 100 ml mag zijn per item en dat deze in een doorzichtige zak van max. 1 liter aangeboden wordt bij de douane.

Over het algemeen mogen passagiers medicijnen en bijbehorende benodigdheden (zoals naalden, spuiten en injectieautomaten) voor de behandeling en beheersing van hun medische aandoening mee aan boord nemen. Het wordt aanbevolen de spuiten en injecteerbare medicijnen bij elkaar te vervoeren en te (laten) voorzien van duidelijke etiketten met uw naam en het medicament OF een medisch certificaat of begeleidende brief van uw arts mee te nemen waarin uw naam en het medicament vermeld staan. Gebruikte naalden en spuiten moeten worden weggegooid in speciale afvalcontainers voor naalden of ander scherp afval. Let op: cabinepersoneel mag u niet helpen met injecteren.

Dat kunt u het beste vragen aan uw apotheker. Hij of zij kent uw medicijnen het beste. Voor alle medicijnen geldt over het algemeen dat ze niet te warm bewaard moeten worden. Dat kan een nadelig effect hebben op de houdbaarheid. Vooral oogdruppels, zetpillen, crèmes, zalven en insuline zijn gevoelig voor warmte. Sommige medicijnen mogen ook echter niet te koud worden. Let hierop als u koelelementen gebruikt. Bij sommige vliegmaatschappijen is het mogelijk om kleine hoeveelheden medicijnen in de koeling te bewaren. Meestal is dat echter niet mogelijk en bent u genoodzaakt zelf uw medicijnen goed te beschermen tegen temperatuursverschillen. Check vooraf goed de mogelijkheden.

Dat kunt u het beste overleggen met uw apotheker. Het hangt af van het soort medicijnen dat u mee wilt nemen en de omstandigheden waarin u reist. In onze Bookstyle tas is er in het voorvak ruimte voor een klein koelelement. Let op: sommige medicijnen mogen niet te koud worden.

About Medimee

Op dit moment vindt de verkoop van Medimee uitsluitend online plaats, maar het is mogelijk dat hier in de toekomst verandering in komt. Wanneer dit zo is, wordt dit uiteraard door ons gecommuniceerd. Tot die tijd heeft u als particulier uiteraard de mogelijkheid om de producten te bestellen, en te retourneren (ongeopend in de originele verpakking) mocht het niet aan uw wensen voldoen. Bekijk voor het bestellen ook goed de details van ieder product op de product-pagina.
Wij leveren aan alle landen in de Europese Unie, en het Verenigd Koninkrijk.
U kunt de Algemene Voorwaarden van Medimee vinden onder deze link.
De tassen van Medimee zijn met zorg ontworpen, en gemaakt voor een lange levensduur. Op ieder product geldt de wettelijke garantie wat inhoudt dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Daarnaast heb je bij veel producten ook recht op fabrieksgarantie, dit is een aanvullende garantie op de wettelijke garantie. Medimee biedt u na aankoop van een tas recht op 5 jaar garantie, waarvan de periode ingaat op de dag van levering. De garantieperiode van 5 jaar betreft een fabrieksgarantie, welke uitsluitend fabricagefouten betreft. Als een product na veel gebruik is versleten hoeft het dus niet ondeugdelijk te zijn, en betreft het ook geen fabricagefout. Ook bij door de gebruiker zelf aangebrachte schade en/of schade na verkeerd gebruik is er geen sprake van een fabricagefout, en kan er geen aanspraak worden gemaakt op de garantie. Gaat een door jou besteld product toch defect door een fabricagefout binnen de garantietermijn? Neem dan contact met ons op. Defecten worden vakkundig gerepareerd en indien reparatie niet mogelijk is, wordt het product door ons vervangen. Neem voor garantie aanvragen altijd eerst contact met ons op via onze e-mail info@medimee.nl/en en vermeld in deze mail:
  • Naam en adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Ordernummer/ orderbevestiging
  • Korte beschrijving van het probleem
  • Indien mogelijk foto's
Indien wij de garantie toekennen of de zaak nader willen onderzoeken, zullen wij u een retourverzoek sturen. Zorg er bij het terugsturen van Medimee tassen voor dat het product schoon en representatief is. Verpak het product in een stevige doos met voldoende bescherming. Dit voorkomt schade tijdens het transport. Het product moet compleet, inclusief eventuele accessoires naar ons verstuurd worden. Alleen dan kunnen we het goed beoordelen. Wij zullen vervolgens zo snel mogelijk actie ondernemen om het naar wens op te lossen!

Do you need help?

We are happy to assist!

Contact us

This is what our customers say

StarStarStarStarStar
"The roll-up case has a 5-part division, and even if you put a lot in it, it remains easy to close. The bag is suitable for many more applications. Meets expectations with a good quality/price ratio." Drew from London
StarStarStarStarStar
"Good quality, multifunctional and easy to use. More overview and space. I don't have to search for my medicines anymore." Pete from Liverpool
StarStarStarStarStar
"Finally a good, well thought-out solution for an avid traveller, I am very satisfied with it!" Jonathan from Exeter
StarStarStarStarStar
"The roll-up case has a 5-part division, and even if you put a lot in it, it remains easy to close. The bag is suitable for many more applications. Meets expectations with a good quality/price ratio." Drew from London
StarStarStarStarStar
"Good quality, multifunctional and easy to use. More overview and space. I don't have to search for my medicines anymore." Pete from Liverpool
StarStarStarStarStar
"Finally a good, well thought-out solution for an avid traveller, I am very satisfied with it!" Jonathan from Exeter